• Facebook

14.3.2018

Tehdään yhdessä hyvää

YK:n mukaan joka yhdeksäs ihminen maapallolla näkee nälkää. Samaan aikaan kuitenkin maapallon väestöstä lähes kaksi miljardia on ylipainoisia.

Ruokahävikillä ruokkisi kaikki maailman aliravitut

On ennustettu, että tulevaisuudessa ruokaa ei kerta kaikkiaan riitä kaikille maapallon asukkaille ja toisaalta ruokaa heitetään koko ajan roskiin. Arvioiden mukaan Suomessa jokainen asukas heittää vuosittain noin 23 kiloa syömäkelpoista ruokaa roskiin.

Maailman tasolla syömäkelpoisesta ruoasta jopa kolmasosa heitetään roskiin. Asiantuntijoiden mukaan, jos kaikesta maailman pois heitetystä ruoasta saataisiin pelastettua edes neljännes, niin sillä voitaisiin ruokkia kaikki maailman aliravitut.

Vähennetään ruokahävikkiä

Ruokahävikkiä saadaan pienennettyä parhaiten valmistamalla ruokaa vain tarvittava määrä, ei ylimääräistä. Tässä avainasemassa on oikea mittaaminen. 

Brabantia on tuonut markkinoille mittakupillisen säilytyspurkin, jonka kannen kupissa on mitta-asteikko muun muassa riisille, couscousille ja makaronille. Mitta-asteikon avulla saat valmistettua lisäkettä aina juuri sopivan määrän syöjille.

 

Tehdään yhdessä hyvää

Paitsi, että mittakupillinen säilytyspurkki auttaa vähentämään ruokahävikkiä, se auttaa myös konkreettisemmin nälänhädän torjumisessa. Jokaisesta myydystä purkista menee lahjoitus Nälkä-projektille, jonka tarkoituksena on lopettaa nälänhätä vuoteen 2030 mennessä.

The Hunger Project on globaali voittoa tavoittelematon järjestö, joka vie koulutusta Afrikkaan, Etelä-Aasiaan sekä Latinalaiseen Amerikkaan.